Troubleshooting

iPhone Search

Submitted by jaym on Tue, 2013-01-01 14:58.Troubleshooting

I'm trying to use the iPhone template included with dbsight 4.3.17 (using tomcat 7 and mysql). Everything works with it, except when I click on Details to display the selected columns, any of the hits only show the details from the first result.
I haven't made any changes to the basic scaffold.
Any suggestions on how to get the details links to display the correct details?
Thanks!

Virtual index and using the java api

Submitted by jek on Tue, 2012-12-11 07:02.Troubleshooting

Guys,
I'm try to get the virtual index working.
Unfortunally I'm not able to query this index.
To resolve my problem I'm try now to query multiple indexes using the java api.
However the api only returns data of the first index and not an aggregate result of the two indexes provided.
Please provide information on how to perform such action.
I'm using the dbsight version 4.3.17 (b431) free edition.
My code;

s = new SearchConnection("http://localhost:8080/dbsight/")
.setIndex("index1", "index2");
}
String param = "opel corsa expression 1.0";
SearchQuery q = new SearchQuery(param).setDebug(true)
.setFacetCountLimit(20);
try {
searchResult = s.search(q);
logger.info( "SearchResult:{}", searchResult.getTotal() );
} catch (IOException e) {
searchResult = new Result("none");
}

Dbsight 4.3.17 on JBoss 7.1

Submitted by jek on Sun, 2012-12-02 07:03.Troubleshooting

I´m try to move from jboss 5 to jboss 7.
However if I try to start the jboss server it will hang when an index is configured.

Can you tell me which versions are you supporting?

Regards,

Jeroen.

Search not returning known matching results (let alone any results)

Submitted by James on Mon, 2012-10-08 05:58.Troubleshooting

I have an index called Breaking News. The SQL query I have that makes up the index returns over 8,000 results. Searching on that query (Select * From (select article.articleId,article.articleName,article.articleHeadline,(cast(article.articleCopy as varchar(max)) + ' ' + articleKeyword) as articleCopy,article.articleCreateDate, staff.staffName from article Left Join staff On (article.articleAuthorId = staff.staffId) where article.articleTypeId = 2 AND article.articleStatus='Prod') AS tempTbl Where articleName Like '%citi%' OR articleHeadline Like '%citi%' OR articleCopy Like '%citi%'), I get almost 500 results back. However, when I use dbsight to search 'citi', I get no results back. I tried reindexing and searching again with no luck. Here is my reindex log:

Partial matches

Submitted by dmoreitz on Mon, 2012-09-24 17:13.Troubleshooting

Hi there, I want to be able to always search on a string (non-keyword) field in a partial way. For example, if the data contains "websites" I want a user to be able to search for "web", "site" or "website" and get a result. what is the best analyzer to use for a field to have this capability?

Thanks!

DBSight stopped working and is giving a management.dll file error

Submitted by James on Mon, 2012-07-23 10:03.Troubleshooting

It seems that the service stopped indexing pages on the website out of nowhere. I signed into the DBSight through the site's web interface and see a lot of:

java.lang.UnsatisfiedLinkError: C:\Program Files\Java\jre6\bin\management.dll: The specified procedure could not be found

The top-right of the page shows "Jul 23, 2012 1:58:11 PM, 4.1.9(b202) , Standard Edition", so I guess my DBSight version is 4.1.9(b202)? It's running on a Windows server (2002, I believe). I really don't know what to do here, and cannot find this error through Google.

Let me know what else information you would need and I will try to get it for you.

Your License Expired error on one index only

Submitted by jvevfvf on Wed, 2012-04-25 22:24.Troubleshooting

Hi,

for one index only, we're getting a "Your License Expired" error, for only some of the rows!

There are 16 rows, but only 6 are returned, and we get 10 "Your license Expired" errors.

Any ideas?

Here is the indexing log:

INFO 2012-04-13 12:44:09,853- select to_char(to_dec(trim(to_char('1004','0XXX')) || '0003')) as CLASSID, domain.name as NEW_S
TATUS,
USERS.* from USERS,domain where USERS.status < 6 and domain.domain_type='AOCMN_STATUS' and domain.VALUE = to_char(USERS.STATU
S)
order by USERS.pdsaudit_lastmodifiedtime desc
INFO 2012-04-13 12:44:09,854- Set Fetch Size to 1000

How to cope with tables that may have different numbers of columns?

Submitted by jvevfvf on Wed, 2012-04-25 21:07.Troubleshooting

Hi,

I have some oracle views that i want to index.
The views can have different numbers of columns for each customer - basically custom attributes that can be configured differently for each customer.

I have my query as select * from .
However, all the columns need to be populated, and are filled in into the -dataset-config.xml file.

We want to be able to have a customer independent -dataset-config.xml file, as our deployment method consists of shipping the xml files, and then triggering remote index creation.

Is there anyway to support this?

e.g. leave out the columns from the xml file (i'll try this)

Issues deploying dbsight on Linux

Submitted by penelopka on Mon, 2012-04-23 10:02.Troubleshooting

Hello All,
Does anyone have dbsight running successfully on linux under tomcat?
It works fine on windows, on linux however all the pages spit out garbage characters. In itself, the app appears to deploy normally.
The tomcat uri encoding is set to utf-8 on both windows and linux.
thanks for any help!

problem with remotely managed index recreation

Submitted by jvevfvf on Thu, 2012-03-29 15:52.Troubleshooting

Hi,

I'm doing a wget on the url for recreating an index:

wget --output-file=$index.1 --output-document=$index.2 "http://$HOST:$PORT/dbsight/scheduleAJob.do?indexName=$index&cmd=stopIndexing%20unlockStoppedIndex%20maybeBuildSynonyms%20reCreateIndex%20reBuildDictionary%20buildDictionaryIfNeeded&text=Recreate%20Index"

The wget works, and the index creation runs. I can see that its created files, but i when i do a search, i get no data back. This is only for the first time that its run - when there is no index data at all. If i run it after i've manually done the index, its fine. Even if i stop tomcat, remove the whole index directory, and restart, the wget still works and i can see the index. There must be something with the first time its being run that i'm missing.

XML feed